ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ CIVIS

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΓΛΑΣΚΟΒΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ CIVIS

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ένταξη του Πανεπιστημίου της Γλασκόβηςως συνεργαζόμενο μέλος στη συμμαχία πανεπιστημίων CIVIS. Η ενσωμάτωσή του, ως ένατο μέλος του CIVIS, προσφέρει αξιόλογες δυνατότητες στην ανάπτυξη βασικών του δράσεων στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την έρευνα και τη συμμετοχή των πολιτών της Ευρώπης.

Με τη νέα αυτή συνεργασία το CIVIS συνδέει πλέον μια πανεπιστημιακή κοινότητα περίπου 450.000 φοιτητών, 65.000 μελών του προσωπικού (συμπεριλαμβανομένων πάνω από 30.000 ακαδημαϊκών και ερευνητών), των οποίων η τεχνογνωσία, οι ιδέες και οι κοινές αξίες δεν θα ενισχύσουν μόνο την επίδραση του CIVIS στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στην πρακτική αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων.

Η ένταξη ενός παγκοσμίου φήμης Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης, το οποίο κατατάσσεται σήμερα στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σε μια ευρωπαϊκή συμμαχία (με εταίρους από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και τη Σουηδία), τη συγκεκριμένη στιγμή στην Ευρωπαϊκή ιστορία αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός.

https://civis.eu/el/nea/the-civis-european-university-welcomes-the-university-of-glasgow-as-associate-partner

https://civis.eu/en