ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ CIVIS

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ποιους αφορά:  Προπτυχιακούς/ές, Μεταπτυχιακούς/ές Φοιτητές/Φοιτήτριες και Υποψήφιους/ες Διδάκτορες

Προθεσμία Υποβολής: αιτήσεων:  4 Δεκεμβρίου 2022

Ημ/νιες διεξαγωγής:  31 Μαΐου-2 Ιουνίου 2023, Στρασβούργο

Η κοινότητα του θεσμού των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων  <http://www.euc-initiative.com>  εγκαινιάζει τη δεύτερη έκδοση του  Ευρωπαϊκού Φοιτητικού Κοινοβουλίου[#ESA23].

Στο πλαίσιο τουσυνεδρίου  "Conference of the Future of Europe"  της  Ε.Ε. και των δράσεων της κοινότητας του θεσμού των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων  (EUC), δίνεται η δυνατότητα σε  φοιτητές/φοιτήτριες όλων των βαθμίδωνπου προέρχονται από Πανεπιστήμια που συμμετέχουν σε δίκτυα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, όπως οι φοιτητές/φοιτήτριες του ΕΚΠΑ, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου του CIVIS, να συμμετάσχουν ενεργά στη συνεδρίαση του  Ευρωπαϊκού Φοιτητικού Κοινοβουλίου  που θα λάβει χώρα στις 31 Μαΐου 2023 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

ΤοΕυρωπαϊκό Φοιτητικό Κοινοβούλιοσυγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 200 φοιτητές/φοιτήτριες από διάφορες Συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων  <https://education.ec.europa.eu/education-levels/higher-education/european-universities-initiative>  (EUA) για να ανταλλάξουν απόψεις για 10 τρέχοντα- επίκαιρα ζητήματα, να συντάξουν συστάσεις-προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης και να τις υποστηρίξουν μεταξύ των ενδιαφερομένων κοινωνικών εταίρων και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων. Από τον Μάρτιο έως τον Μάϊο του 2023, οι φοιτητές/φοιτήτριες που θα επιλεχθούν θα εργαστούν αρχικά εξ αποστάσεως στην κατανόηση και μελέτη ενός θέματος που άπτεται της επικαιρότητας και της σύγχρονης δημόσιας σφαίρας και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά προτάσεων για την επίλυση του θέματος, πριν ξεκινήσει η διαβούλευση με τους υπόλοιπους συμφοιτητές τους στηντριήμερη εκδήλωση στο Στρασβούργο, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Κοινοβούλιοαπό τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2023 για να προτείνουν και να παρουσιάσουν συγκεκριμένες λύσεις.

Σημειώνεται, πως τα έξοδα μετακίνησής των φοιτητών/φοιτητριών που θα επιλεχθούν θα καλυφθούν από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο τους-μέλος της Συμμαχίας.

Εάν ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Φοιτητικού Κοινοβουλίου,  συμπληρώστε τη  φόρμα  μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2022.

Εκ μέρους του γραφείου του CIVIS στο ΕΚΠΑ