Με χαρά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις Παγκόσμιες Ημέρες CIVIS!
Οι Παγκόσμιες Ημέρες CIVIS (#GlobalCIVISDays) διοργανώνονται από την Κοινοπραξία 8 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων με την επωνυμία CIVIS, στην οποία μετέχει και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), και αποτελούν την ετήσια συνάντηση ακαδημαϊκών κοινοτήτων (φοιτητών, καθηγητών, ερευνητών) όλων των Πανεπιστημίων του CIVIS.
Για φέτος, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 9 και 10 Νοεμβρίου2020και το θέμα της θα είναι «Εκπαίδευση για ένα πιο πράσινο μέλλον» (Educationforagreenerfuture). Ειδικότερα, οι τομείς στους οποίους θα δοθεί έμφαση στη φετινή συνάντηση είναι η πράσινη κινητικότητα (greenmobility), η δια-επιστημονική εκπαίδευση (transdisciplinaryeducation) και ο ψηφιακός μετασχηματισμός (digitaltransformation). Δείτε εδώτο πλήρες πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων για τις Παγκόσμιες Ημέρες CIVIS.
Ποιες είναι οι εκδηλώσεις και πώς μπορείτε να συμμετέχετε;
Δημιουργείστε ομάδες των 2-5 φοιτητών και ελάτε να πάρετε μέρος στο 1οΦοιτητικό CIVIS διαγωνισμό Hackathon που θα διεξαχθεί 9 και 10 Νοεμβρίου 2020. Έχετε 24 ώρες στη διάθεσή σας να καταγράψετε και ανταλλάξετε μεταξύ σας δημιουργικές ιδέες, να σχεδιάσετε την πρότασή σας και να παρουσιάσετε τη δική σας «πράσινη λύση» μπροστά σε μια ομάδα από αναγνωρισμένους ερευνητές, πανεπιστημιακούς καθηγητές, επικεφαλής των Πανεπιστημίων και υπεύθυνους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν χρειάζεται παρά να διαλέξετε το θέμα σας με βάση μία από τις τρεις θεματικές ενότητες, να κάνετε την εγγραφή σας και να δημιουργήσετε την ομάδα σας. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία μπορείτε να βρείτε εδώ. Το βραβείο για τη νικήτρια ομάδα θα είναι μία υποτροφία για μετακίνηση σύντομης διάρκειας σε όποιο από τα 8 Πανεπιστήμια CIVIS, με όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διαβίωσης καλυμμένα.
Προθεσμίαγια την εγγραφή σας (επιλέγετε το Participate, επάνω δεξιά στη σελίδα) μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020!
Εγγραφείτε και παρακολουθήστε την εξ αποστάσεως επιστημονική συνάντηση με θέμα Εκπαίδευση για ένα αειφόρο μέλλον, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020. Σε αυτή τη συνάντηση έχουν οργανωθεί να λάβουν χώρα συζητήσεις σε 3 στρογγυλά τραπέζια με θέμα (α) «Εκπαίδευση για ‘δύσκολα’ προβλήματα του πραγματικού κόσμου», (β) «Δια-επιστημονική εκπαίδευση», και (γ) «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ανώτατης εκπαίδευσης» αντίστοιχα. Κάθε στρογγυλό τραπέζι θα έχει διάρκεια 55΄ και θα περιλαμβάνει μία κεντρική εισήγηση 15΄, συζήτηση ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές διάρκειας 30΄ και ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό διάρκειας 10΄. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.
Προθεσμίαγια την ηλεκτρονική εγγραφή σας (η φόρμα βρίσκεται στο τέλος της σελίδας) μέχρι την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020.
Σας περιμένουμε όλες και όλους, φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές!
Ενημερώνουμε τους φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Δευτεροβάθμιας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Φοιτητών (πρόγραμμα Erasmus+ CIVIS) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση να μεταβούν σε κάποιο από τα 11 συμμετέχοντα Παν/μια του πανεπιστημιακού Δικτύου συνεργασίας με την επωνυμία CIVIS - ‘Πανεπιστήμιο Πολιτών της Ευρώπης’, στο πλαίσιο της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EUROPEAN UNIVERSITY”, η οποία αποτελεί δράση του προγράμματος Erasmus+.
H αίτηση και τα διακαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν έως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 μέσω wetransfer στην κα Κουρουπάκη (mkouroup@uoa.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τον Οδηγό Μοριοδότησης και τον Πίνακα Συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων.